Tatlı Hayaller Butik Pasta, Kurabiye, Cupcake Tasarım İzmir

1. sınıf malzemeler ile hiç bir katkı maddesi kullanmadan kişiye özel olarak tasarlanan ev yapımı pasta, kurabiye ve cupcakeler ile tüm özel günlerinizde gelin birlikte tatlı hayallere dalalım...

28 Mayıs 2010 Cuma

Caillou Pasta...

Eşimin işyerinden arkadaşı Mehmet beyin oğlu Yusuf Caillou çizgifilimini çok seviyormuş ve babası da oğluşuna süpriz olarak caillou'lu bir pasta götürmek istedi. Ben de uzun zamandır bu sevimli karakteri çalışmak istediğimden büyük bir zevkle bu isteği yerine getirdim.
Pasta içeriği Vanilyalı pandispanya, vanilyalı krema ve Yusuf'un çok sevdiği çilekten oluştu.
Mutlu yıllar Yusuf...




Resim Ekle

27 Mayıs 2010 Perşembe

Müzik Temalı Doğum Günü Kurabiyeleri


Gülper hanım müzik öğretmeni olan arkadaşı Buket hanımın doğum günü için müzik temalı kurabiyeler yapmamı rica etti. Benim için de yapması çok keyifli oldu gerçekten. Özellikle Gülper hanımın kurabiyeleri aldıktan sonraki teşekkür telefonu ve söylediği güzel sözler birkez daha bu işle uğraştığım için mutlu olmamı sağladı.
Kurabiyeleri zencefilli tarçınlı olarak hazırladım, süslemede kullandığım şeker hamuru ise mis gibi limon aromalı idi.
Bu arada farkettim ki daha önce yapmış olduğum birçok kurabiyeyi burada paylaşmamışım. Bir ara fırsat bulduğumda resimleri toparlayıp toplu halde yayınlayacağım inşallah.



26 Mayıs 2010 Çarşamba

Taşıtlar


Oğluşumun okulda kutlanan doğum günü için yaptığım pasta. Vakitsizlikten ancak böyle basit bir pasta yapabildim malesef. Ama allahtan kuzucuğum kolay beğenen bir çocuk, daha şatafatlı pastalar hayal etmesine rağmen bunu da hiç yadırgamadı ve hatta sevdi.
İçerik acıbadem aromalı pandispanya ve sütlü çikolata ganajdan oluştu. Şansımıza doğumgünü partimiz sınıfımızın dışarıda annelerle kahvaltı düzenlediği bir güne denk gelince bir hayli eğlenceli ve de kalabalık bir doğum günü kutlaması oldu. Anneler ve de çocuklar hatta kahvaltı mekanının çalışanları pastayı severek tükettiler..
İyi ki doğdun kuşum, seni çok ama çok seviyorum...





25 Mayıs 2010 Salı

Uçaklı Pasta



Küçük kuzum büyüyor. Her ne kadar kendisi 7 yaşında olduğunu iddea etsede 6. doğum gününü kutladık geçen hafta. Büyüdüğünde pilot olmak istediğini söyleyen oğlum için havaalanı temalı bir pasta yapmak istedim. Fakat o gün dayanılmaz migren ağrılarımda birini çektiğim için aldığım 2 apranaxfort ve bir novalgine rağmen ancak tek bir uçak ve bir çekici yapabildim malesef. Ama çocukları memnun etmek gerçekten çok kolay kuzucuğum pastasını çok sevdi.
Pasta içeriğimiz vanilyalı pandispanya, vanilyalı ve labne peynirli krema ve bol taze çilekten oluştu. Pasta hakikaten çok hafif olmuştu ve misafirlerimiz 2. hatta 3. dilimleri bile istediler..




20 Mayıs 2010 Perşembe

Sünger Bob



Yine eskilerden bir pasta. Eylül ayında arkadaşım Arda'nın tatlı kızı için 2 pasta yapmıştım. Biri arkadaşları ve ailesi ile kutlayacağı parti için winnie ve arkadaşları, diğeri de okuldaki kutlaması için Sünger Bob temalı pasta idi. Winnie'li pastayı yayınlamışım ama Sübger Bob'u unutmuşum malesef. Neyse geç olsun güç olmasın:)
Laracığın pastası hatırladığım kadarı ile çikolatalı muzlu idi:) Ama unutmadığım pastanın çok beğenildiği idi..


18 Mayıs 2010 Salı

Dört Yapraklı Yonca


Ocak ayında yaptığım fakat yayınlanması arada kaynayan bir pasta var bugün sırada. Daha önce oğluşuna süper mario pastasını yaptığım arkadaşım Bilge, başka bir ile taşınacak olan arkadaşı için bir pasta yapmamı rica etti. İyi şans dileklerini yansıtacak bir pasta için dört yapraklı yoncada karar kıldık.
İçeriği Bilge'nin değişmeyen tercihi çikolatalı pandispanya ve bitter ganaj ile hazırladım.
Biraz geç de olsa ben de buradan pasta sahibine yeni hayatında iyi şanslar diliyorum...

13 Mayıs 2010 Perşembe

Kelebekli 1 Yaş Pastası


Daha önce diş buğdayı pastasını yaptığım sevgili arkadaşım Serap'ın minnoş kızı Sude'nin 1 yaş pastasını da yapmak bana kısmet oldu.
Pasta içeriği vanilyalı pandispanya, vanilyalı labneli krema bol taze çilekten oluştu.
Sudeciğe nice mutlu, huzurlu ve sağlıklı yaşlar diliyorum...





7 Mayıs 2010 Cuma

İş Makineleri...


Daha önce sevimli taşıtlar pastasını yaptığım arkadaşım Funda'nın kuzeni Füsun hanım oğluşunun kreşte kutlayacakları ilk doğumgünü için bir pasta yapmamı rica etti. İş makinelerine ilgi duyan Mert prens için oğlumun oyuncaklarını karşıma alıp çalışmam sonucu böyle bir pasta çıktı ortaya. Füsun hanım pastayı teslim aldığında hemen arayarak beğenisi ileterek beni çok mutlu etti.
Bu arada doğumgünü yaklaşmakta olan oğlum sürekli fikir değiştirerek bana pasta siparişi veriyor ve en son kararı onun da iş makineleri. Bakalım 10 gün sonrasına hala aynı şeyi mi isteyecek?
Pasta içeriği çikolatalı pandispanya, çikolatalı krema ve muzdan oluştu.
İyi ki doğdun Mert...


5 Mayıs 2010 Çarşamba

Bahar Pastası...


Avukat Seda hanım kızı yağmur için bahar temalı bir pasta yapmamı isteyince çok sevindim doğrusu. Çünkü hep söylediğim gibi çiçek böcek yapmayı çok seviyorum. Sonuçta ortaya böyle cıvıl cıvıl, insanın içini ısıtan bir pasta çıktı.
Pasta içeriği Yağmurcuğun sevdiği şekilde tam bir çikolata bombası oldu. Kakaolu pandispanya, çikolatalı krema ve çikolata parçacıkları...
Yağmur Prensese tekrar nice mutlu yaşlar diliyorum...