Tatlı Hayaller Butik Pasta, Kurabiye, Cupcake Tasarım İzmir

1. sınıf malzemeler ile hiç bir katkı maddesi kullanmadan kişiye özel olarak tasarlanan ev yapımı pasta, kurabiye ve cupcakeler ile tüm özel günlerinizde gelin birlikte tatlı hayallere dalalım...

26 Ocak 2010 Salı

Gelincikler..


Ardacığımın yeni yaşı için evinde verdiği davete gitti bu pasta. Arda tasarımı bana bıraktı. Ben de hem şık hem de sade birşeyler hazırlamak istediğim. Uzun zamandır kafamda olan yapmayı istediğim çiçekleri yaptım fakat zamansızlık yakamı bırakmadığından çiçeklerin pasta üzerine dizaynı aceleye geldi, çok da istediğim gibi olmadı aslında. Ama yine de cıcıl cıvıl görüntüsü ile davetliler en önemlisi Arda tarafından beğeni topladı.
Pasta içeriği vanilyalı sünger kek, bitter çikolata ve vişne ve kavrulmuş bademden oluşan pastamız beğeni ile tüketildi.
Ardacığım yeni yaşın sana başta sağlık olmak üzere gönlünden geçen herşeyi getirsin..

25 Ocak 2010 Pazartesi

Ben 10 Pasta - 2

İnanmayacaksınız ama bu pastayı şirin mi şirin bir kız çocuğu için yaptım. Sevgili arkadaşım Gül kızı Yıldız için çiçekli, kelebekli, perili bir pasta hayal ederken Yıldızcık illa ben 10 diye tutturunca bu pasta çıktı ortaya.
Pastanın içeriği çikolatalı, portakallı kek, bitter çikolatalı krema ve muzdan oluştu.
Okulda kutlanan doğum gününde Yıldızcığım güncelleme, dörtkol ve ben 10 'i kimselere kaptırmamış.
Nice mutlu yaşlar olsun kuzucuğa...

21 Ocak 2010 Perşembe

Papatyalar - 3

Evet birkez daha papatyalarla bezeli pastamla karşınızdayım...
Bodrumdan arayan Alev hanım annesinin doğumgünü için bloğumdan görüp beğendiği papatyalı pastayı yapmamı ve bu süpriz pastayı annesine ulaştırmamı rica edince normalde eve teslimat yapmıyor olamama rağmen hiç düşünmeden kabul ettim. Çünkü bir anne olarak Alev hanımın annesinin kızından gelen bu süpriz hediye karşısında ne kadar duygulanıp sevineceğini tahmin edebiliyorum.
Vanilyalı sünger kek, bitter çikolatalı ganaj ve frambuaz içeriğinden oluşan pastayı Alev hanımın annesi çok beğenmiş önemli olan da bu değil mi?...

Kendini Wolksvagen Scirocco Sanan Araba


Eskilerden kalma bir pasta. Resimlere bakarken farkettim bloğuma eklemediğimi. NEyse geç olsun güç olmasın:))
Sevgili arkadaşım Elvan'ın eşi Uğur'un arabalara özel ilgisi varmış ve özellikle Wolksvagen'in Scirocco modelini çok beğeniyormuş. Elvan eşinin doğum gününde pasta olarak bu arabayı yapmamı istedi. Gerçekten çok güzel bir araba ama benim pastam gerçeği ile karşılaştırıldığında açıkçası pek benzemedi bu modele. Buna rağmen Uğur çok beğenmiş ve mutlu olmuş.
Pasta içeriği ise şöyle; çikolatalı browni, bitter ganaj ve fındık krokan.
Tekrar nice mutlu yaşlar olsun Uğur'a..

19 Ocak 2010 Salı

Kung-fu Panda Pasta


Biricik yiğenim Bora'nın 6. doğum günü için seçtiği temayı duyunca eyvah dedim çünkü hiç seyretmediğim bir filmin karakterlerini yapmam gerekiyordu. Önce internetten biraz araştırma yaparak karakterlerin resimlerini toparladım. Bora'nın sevdikleri olan başta panda, kaplan, maymun ve yılanı çalışmak çok zevkli olduğu kadar çok da yorucu oldu. Detaylarla uğraşmak gerçekten çok vakit aldı ama sonuçta ortaya güzel bir tasarım çıktığını düşünüyorum. Özellikle Bora'nın pastasını çok beğenmesi ve figürleri kimseye kaptırmadan toparlayıp eve götürmesi çok şekerdi.
Pastanın içeriği çocukların hayır diyemediği çikolatalı pandispanya, çikolatalı krema ve bol muzdan oluştu.
Boracığıma buradan tekrar mutlu ve sağlıklı nice yaşlar diliyorum...

15 Ocak 2010 Cuma

Balerinli Pasta


Bu zarif pastayı da eşimin işyerinden bir arkadaşının kızı Damla'nın 3. doğum günü için hazırladım. Damla balerinleri çok sevdiği için annesi balerinli bir pasta olmasını istedi.
Balerinleri yaparken tasarımlarını çok beğendiğim Nesrin Tong hanımın figür çalışmalarından faydalandığımı da söylemeden geçemeyeceğim. Her nekadar O'nunkiler kadar başarılı olmasada benimkiler de benim gibi bir acemi için fena sayılmaz değil mi?
Sevgili Damla'ya tekrar mutlu ve sağlıklı yaşlar diliyorum...
Bu arada söylemeden geçemeyeceğim resim yine eşime ait !!!

ÇiçekliDiş Buğdayı Pastası

Canım arkadaşım Serap'ın şekerparesi için büyük bir zevkle yaptım diş pastayı. Serapcığım pembe ve lila çiçeklerle süslü olmasını istedi pastanın ve ben de çiçeklerin arasına tatlı Sude'yi oturttum.
Pastamız Vanilyalı sünger kek, bitter ganaj ve kestaneden oluştu.
Sudeciğimin dişleri bir çırpıda onu hiç ağlatmadan çıkıversin inşallah...

Bunlarda Sudeciğin sevimli diş kurabiyeleri.....


8 Ocak 2010 Cuma

Yeni Yıl Pastaları

Merhabalar...
Yeni yıl kutlamalarına lezzet katan 3 farklı pasta ile yeniden karşınızdayım. Bol çikolatalı ve fındık krokanlı leziz pastaların damaklarda bıraktığı tat tüm yıl boyunca daim olur umarım...